top of page

Diverse behandelingen van steigerhouten meubels

Bijgewerkt op: 21 okt. 2022

Een steigerhouten bank in natuurlijke planken of iets eigentijds trendy? Er zijn heel wat verschillende afwerkingen mogelijk bij onze banken, lounges en keukens.

beitsen

Eerst en vooral raden we aan om elk meubel te behandelen tegen regen en zonneschijn met een gekleurde of kleurloze beits, dit zorgt ervoor de de levensduur aanzienlijk verlengd. We behandelen onze meubels meestal in een gekleurde beits naar uw keuze en vervolgens leggen we hierover een kleurloze en UV afstotende laag die ervoor zorgt dat uw meubel geen water opneemt en niet verkleurd van de zon.

Nano coating is het hout kleurloos en onzichtbaar vernissen, de nano coating zorgt ervoor dat de bovenlaag van het hout volledig gesloten en waterafstotend is. Deze behandeling dient voor en na de winter herhaald te worden.

Vergrijsd of verouderd steigerhout

We bieden ook hout aan die uit de fabriek verouderd of vergrijsd werd. Deze planken heb een grijs/zwarte look en zijn ook beter weersbestendig dan nieuwe planken hoekbank ASWAN in onze rubriek lounges en banken is hier een voorbeeld van. Ook hier is het aangeraden om een kleurloze beits-laag als nabehandeling te doen.


Gebruikt of gebrand steigerhout

We hebben ook de mogelijkheid tot het leveren van gebruikt steigerhout, deze werden reeds op echte stellingen en in de bouw gebruikt. Aan deze planken hangen dus resten van cement en bouwstof maar er kunnen evengoed nagels en nagelstrips op bevestigd zijn! Het gebrande steigerhout gebruiken we meestal als onderdeel van een tafelblad of keuken om extra opvallend te zijn. Beide soorten moeten nadien worden gefixeerd met een kleurloze coating om plekken en vuil aan andere voorwerpen te voorkomen.

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page